Svampeudstilling på Rolighedsvej


8. oktober - 2. november 2004


Adr.: Falkonergårdsvej 4, - ved DK-tanken på Rolighedsvej og Døgn-Netto (Frederiksberg).


Udstilling:

Udstilling af mange interessante svampe.

På udstillingen kunne bl.a. ses svampen som indeholder antabus, den giftige champignon, den latrin-lugtende svamp, 4 arter af stjernebolde, redesvampe, støvbolde, svampe som lugter af brændt gummi, bygas, pærer osv. osv., svampen som dufter af Kongens af Danmark bolsjer, Judasøre-svampen, svampen som ligner oksekød - gennemskåret osv. osv.

Alle svampene havde navneskilte på. Der var ikke lagt meget giftige svampe frem, men nogle svampe var lettere giftige - som netop karbolchampignon. Udstillingen stod i 26 dage, døgnet rundt og uden vagt. I løbet af perioden blev fremvist ca. 100 svampearter. Nogle af svampene var fra den ugentlige udstilling som Foreningen til Svampekundskabens Fremme afholder i september og oktober måned i universitetets Sølvgadekompleks. Der blev kun stjålet lidt fra standen, to gange forsvandt et par karbolchampignon, en gang forsvandt det yngste fine eksemplar af tre kæmpestore eksemplarer af Hvidfiltet Mælkehat (helt uspiselig undtagen efter særlig behandling), et par små rørhatte, og nogle af parasolhattene og enkelte andre svampe. Lidt mos og en tekande (men ikke dens "røgdamp" i form af en koralpigsvamp) forsvandt også - samt et CD-stativ. En samling svovlridderhatte blev brugt som kasteskyts da nogle unge drenge lavede sjov med hinanden. Langt det meste af udstillingen fik altså lov at stå i fred. Blandt publikums kommentarer kan nævnes: "Alm. blækhat har jeg prøvet, den smager godt, jeg holdt mig selvfølgelig fra alkohol". En mor sagde ved nedtagningen: "min søn og jeg har kikket på udstillingen mange gange - han vil meget gerne have skovduen og reden med for at vise det i sit fritidshjem". En mand fra Bosnien var helt begejstret - den og den smager godt, gestikulerede han ivrigt. Udstillingen blev også set af japanere, franskmænd osv. Skønsmæssigt er udstillingen blevet set af 10.000 mennesker. Der blev i en testperiode taget 50 pjecer om dagen. Udstillingen blev beskrevet i en stort opsat artikel med farvebillede i Frederiksberg Bladet (oplag: 58000). Det skete d. 2. november 2004 - men desværre udkom bladet få timer efter at udstillingen var blevet fjernet, og mange måtte gå forgæves.

Frederiksberg Bladet nåede lige at omtale udstillingen - da den var fjernetUdstillingen blev lavet af Ole Terney, redaktør af tidsskriftet BioNyt - Videnskabens Verden

BioNyt skriver om alt muligt, men bl.a. også om svampe: Læs f.eks. i BioNyt historien om damen, som spiste Snehvid Fluesvamp i den tro, at det var champignon. (læs mere her)

Nærmeste salgssted af bladet BioNyt:
Falkonergårdsvej 4 (tlf. 35376408; bio@forskning.dk)

Svampeudstillingen blev oprettet i forbindelse med arrangementet

Københavns Kulturnat
8. okt. 2004.BioNyt - Videnskabens Verden deltog også i
Dansk Naturvidenskabs Festival 24.sep.-3.okt.2004 .

Gå til hjemmesiden Foreningen til Svampekundskabens Fremme

Gå til BioNyt's hjemmeside