BioNyt - Videnskabens Verden

Må man bruge inkjet-fotopapir i en laserprinter?Fotopapir, hvor der står INKJET på pakken, må aldrig bruges i en laserprinter!

Man må altså aldrig bruge inkjet-fotopapir i en laserprinter - og heller ikke bruge transparenter, visitkort, label-ark eller cd-labels, der ikke er beregnet til laserprintere.

Hvorfor må man ikke bruge inkjet-fotopapir i en laserprinter?

Hvis man gør det, ødelægges tromlen på laserprinteren. Forklaringen er, at laserprinteren opvarmer papiret så kraftigt, at kunststofferne smelter og brænder fast på tromlen.

Det fotopapir, er beregnet til jetink-blækprintere, har en kunststof-belægning, som har til opgave at få blækket til at flyde sammen, så billedet kommer til at ligne rigtige fotos - og dette fotopapir tåler ikke opvarmning.

Hvordan printer man bedst på en laserprinter?

Laserprintere kan kun udskrive i tryk-kvalitet og ikke i foto-kvalitet. På et laserprint ses rasteret, dvs. de små prikker, som billedet består af - som man kender det fra et avisbillede.

Hvordan laver man det bedste print?

Hvis man vil lave fotoprint med samme kvalitet som de gammeldags foto kræves en jetink-blækprinter med opløsning på 4800 dpi

Hvor kan man købe fotopapir til en laserprinter?

Blandt andet HP og Avery har fotopapir til laserprintere. Det kan købes i visse store kontorforsyninger - og ikke hos computerbutikkerne og supermarkederne, idet disse som regel kun har inkjetpapir

Kan man lave tykke fotobilleder på en laserprinter?

Der findes højopløsnings-papir til farvelaserprintere, men de fleste laserprintere har problemer med tykkelser over 200 gram pr. kvadratmeter, og fotopapir til jetink-blækprint er tykkere end dette.

BioNyt - Videnskabens Verden