I Darwins kølvand - drømmerejse til Galapagos

BioNyt/AvenTOURa har arrangeret en rejse med den kendte fugletegner Carl Christian Tofte som den ene guide (den anden guide, der også deltager på hele turen, udpeges af AvenTOURa og vil være engelsktalende). Vi skal besøge alle de mest spændende Galapagos-øer, og hvor vi oplever Darwins finker, kæmpeskildpadder, havleguaner, blåfodede suler, albatrosser, hvaler og meget, meget andet....

Galapagos-øerne giver sine besøgende nogle helt fantastiske oplevelser - fordi man kommer så tæt på dyr og fugle. Øerne har, siden de blev skabt af vulkaner, der sendte enorme mængder lava op fra havbunden, ligget isoleret gennem årtusinder i Stillehavet, 1000 km ud for kysten af Ecuador - som øerne tilhører. I det meste af denne tid har øerne været ubeboede, og dyr og fugle har levet i fred for mennesker, og i dag reagerer de helt uden frygt på besøgende.

Vi har fået Galapagos-specialisten, Christian Frobeen, til at arrangere en rejse - efter vores ønsker. Der er dansk guide på hele turen, og desuden gør vi brug af erfaren lokalguidening til at vise rundt på Galapagosøerne. Christian Frobeen har med hjemsted i Köln gennem ti år været rejsearrangør med Ecuador og Galapagos som sit speciale, og vi har diskuteret turen i detaljer med ham, så vi kommer til at besøge alle de mest interessante steder på øerne - inklusive den videnskabelige forskningsstation, Charles Darwin stationen.

Blandt meget andet kommer vi til at se de kæmpeskildpadder, som har givet øerne navn, fregatfugle med opspilede, knaldrøde strubeposer, spottedrosler som måske kommer hen for at hive i vores snørebånd for at se, om de lange »orm« kan spises, og vi vil komme til at se, hvordan både de rødfodede og de blåfodede suler står og viser først den ene af deres farvestrålende fødder frem og så den anden - både for magen og for os. Vi vil komme til at gå rundt mellem havleguanerne, som ligner miniatureudgaver af fortidsøgler, når de ligger og hviler sig og med mellemrum sender et sprøjt ud af næseborene for at slippe af med den salt, de har fået i sig, da de var nede og græsse af algerne. Havleguaner er den eneste leguan i verden, som finder sin føde i havet.

Besøget på Galapagosøerne er kun en del af denne spændende tur, hvor vi starter med at flyve til Ecuadors hovedstad Quito, en af sydamerikas mest ejendommelige og fascinerende hovedstæder med sin store indianske befolkningsandel, der præger byen med deres mar­keder, musik og folklore. Byen var en gang en del af Inka-riget. Fra Quito tager vi på besøg i Cotopaxi-nationalparken for blandt andet at se den kolossale næsten 6 km høje aktive vulkan Cotopaxi - som med sin snedækkede kegle er en af verdens smukkeste vulkaner.

Fra Quito, som ligger i oppe i Andesbjergene i godt 2800 meters højde, kører vi med Autoferro-toget ned til kysten ad en af verdens mest fantastiske jernbanestrækninger, som snor sig gennem bjergene, hvor der er udsigt til aber og fugle og orkideer i den frodige regnskov lige uden for vinduerne. Nede på Stillehavskysten besøger vi Isla de la Plata Machalilla nationalpark, hvor vi tager ud på en bådtur for at se efter pukkelhvaler og delfiner. Området er et af de steder i Stillehavet, hvor pukkelhvalerne kommer for at yngle.

Besøget på Galapagos-øerne bliver naturligvis turens højdepunkt. Vi flyver ud til øerne, hvor vi bliver indkvarteret på et helt nyt skib med plads til 16 passagerer (det maximale antal gæster, der kan deltage på turen) i dobbeltkahytter hver med eget badeværelse. De næste otte dage sejler vi rundt mellem øerne og går i land om dagen og spiser og sover, mens skibet sejler til en ny ø - den ideelle måde at opleve øerne på.Galapagos-øerne ligger lige på Ækvator og der er ingen årstider, men vi har valgt at lægge turen i september, fordi det er midt i Galapagos-albatrossens yngleperiode, så vi også kommer til at opleve denne fascinerende fugl. Og sådan kunne vi blive ved. Du kan godt begynde at glæde dig, hvis du får lyst til at deltage

Vores tyske rejsearrangør på Galapagos-rejser, Frobeen, er nu slået sammen med AvenTOURa til ét firma, og Chr. Frobeen er blevet Ecuador-specialist for AvenTOURa-Reisen (Se internet­adressen www.aventoura.de ).


Rejsen til Galapagos er på 17 dage. Vi flyver med dansk guide fra København og sejler mellem de mange Galapagos-øer med den helt nye båd, Archipel II.

Pris: ca. 30.000 kr. Al betaling sker til AvenTOURa GmbH, att. Christian Frobeen.Yderligere oplysninger om rejsen fås ved at sende mail eller brev til BioNyt:

Ole Terney
BioNyt - Videnskabens Verden
Falkonergårdsvej 4
DK-1959 Frederiksberg C
Tlf. +45 35376408
Fax. +45 35371255
bionyt@gmail.com
Kontakt via www.bionyt.dk

 

Læs her om vores danske guide på turen

Se flere billeder:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55,

Gå til hjemmesiden for BioNyt - Videnskabens Verden